viernes, 18 de marzo de 2016

LA FEINA DE BUSCAR FEINA

El dia 18 de març la Fina Soler, directora del centre, ens a fet una xerrada sobre els temes que cal tenir en compte a l'hora de anar a buscar feina.

Molta gent te la necessitat de cobrir les seves despeses i necessitats amb un fons d'ingressos els qual s'han d'aconseguir a partir de la nostra capacitat de treball que és la següent:


  • Hem de treballar per cobrir les nostres necessitats de benestar i fisiològiques.
  • Tenir una bona actitud i aptituds amb els demès, és a dir, tenir una consideració social.
  • Aconseguir un treball que ens mostri seguretat, continuïtat de feina i benestar.
  • Fer la feina que nosaltres hem decidit fer, que ens agradi i transmetre bones sensacions.


Per tal de poder buscar feina, necessites mostrar les teves actituds a partir de els estudis obtinguts i necessaris per el treball, és a dir, formació més una bona actitud, tot això mentre tenim la habilitat de tenir una ocupació, una ocupació que ens faci feliços i a la mateixa hora mantenir-la.

Buscar feina vol dir entrar en un mercat, el mercat laboral on hi ha:

Ofertes: són les entitats o persones que ofereixen llocs de treball i segons les entitats trobem:

PÚBLIQUES: Com la generalitat, tothom té les mateixes possibilitat de obtenir un lloc de treball, sempre i quan tingui la formació professional necessària.
- Hi sol haver competència
- Comunicació universal
- Els treballadors són anomenats funcionaris
- Equitat
- Publicitats

PRIVADES: Com Nestle, acostumen a ser empreses petites amb accionistes i propietaris, tot privat, únicament es por accedir si tens una formació professional del camp adequat molt alta o per ser molt amic de algun empresari de la companyia important.

La borsa de treball, és la manera amb la qual les institucions que busquin els treballadors potencials es trobin.

Algunes xarxes digitals són:
- Infofeina
- Linkedin

Per això cal vigilar molt el que s'ha penjat a internet perquè després poden agafar una altre impressió de tu.
El currículum no ha de ser molt extens, només posar tot el necessari però sense passar-se. Normalment els organitzen en tres pilons:

- No (papelera)
- Pot ser
- Mira (sí)

Després, a l'hora de l'entrevista entre els candidats escollits es solen fer aquestes proves:

- Entrevista personal
- Proves tècniques
- Psicoanàlisi


Personalment penso que la xerrada no m'ha agradat gaire ja que la majoria de coses ja les sabia. A molts companys els ha servit sobretot per l'apartat del currículum entre d'altres.

ESTUDIS POSTOBLIGATORIS

El dia de 17 de març, 5 alumnes amb el graduat de l'ESO ens van venir a fer un tipus de xerrada on responien preguntes per explicar-nos les seves anècdotes i dificultats un cop haver-se graduat, els alumnes eren:

Carla Pozo: batxillerat humanístic 
David Cerrejón: cicle formatiu d'informàtica 
Helena Macias: batxillerat científic
Clàudia Congost: cicle de gestió administrativa
Ivon Serra: cicle de gestió administrativa 

Sobre les seves experiències en David ens va explicar que primerament va iniciar els estudis postobligatoris fent un batxillerat, tot i que va passar un trimestre i els resultats no van ser dolents, va pensar amb un futur amb física i les matemàtiques i no li va agradar gens, per això, va optar per fer un cicle d'informàtica i així tenir un futur relacionat amb els ordinadors. La Carla i l'Helena ens van explicar que al principi també estaven força indecises sobre què fer i que volen anar les dues juntes a Barcelona a estudiar, alquilar un pis i viure juntes. Ens van recalcar molt que a batxillerat hi ha molta feina i que per la gent que en vol fer; ha de tenir moltes ganes d'estudiar i que no s'atabalin amb la feina, agafar un àmbit d'estudi, no deixar les coses per l'últim dia, com la majoria sol fer actualment, i que ens organitzem, perquè no tenim que quedarnos a casa tot el dia estudiant, també es pot sortir amb els amics o fer altres coses però sempre repassar el temari una mica cada dia. Finalment, la Clàudia i la Ivon, ens van dir que tothom diu que fer un cicle sempre és per els tontos i que és molt fàcil, d'acord, més fàcil que el batxillerat potser sí en la part teòrica, però també has de posar-ne de la teva part i que sobretot és molta més pràctica que ens servirà de cara a un futur. La Ivon tenia decidit continuar fent un cicle superior de gestió administrativa però la Clàudia encara no ho sabia.

De diferències entre batxillerat i cicles, primer en David ens va dir que el batxillerat és molt i molt dur, que hi ha molta feina i necessites moltes ganes d'estudiar i aprendre per poder aprovar, els demès lo mateix.

També ens van parlar una mica sobre el treball de recerca de 4t i les seves sensacions; en David que això envers d'un treball és un punt de partida i una ajuda de cara a un futur, al principi com tots pensem que és un treball més però això realment és una ajuda per nosaltres, la Carla va dir que ella sempre és diferent de tothom i realment només va empitjorar la seva decisió cap a un futur perquè li van aparèixer moltes noves opcions tot i que al final ha acabat posant-se d'acord.

Finalment, l'Helena i la Carla ens van parlar sobre el treball de recerca de batxillerat on ens van assegurar que van estar durant tot l'estiu fent el treball:

- És un treball tant pràctic com teòric
- És molt important i una gran part de la nota de batxillerat
- El millor treball és premiat
- Es sol fer durant l'estiu

Les recomanacions dels alumnes van ser que sobretot triar un camí que ens agradi només a nosaltres que no ens influenciem per el què diguin els altres.

jueves, 17 de marzo de 2016

ON PAREN ELS TEUS 20 ANYS?


Resultado de imagen de on paren els teus 20 anys?

El dia 16 de març, també ens van passar un documental, tot i que deien que era una pel·lícula, sobre la vida de varies persones explicant que van fer a la vida des de els vint anys fins l'actualitat. Sincerament i personalment no m'ha agradat gaire el documental ja que se m'ha fet molt avorrit i llarg ja que veure un documental de persones explicant la seva vida no em fa gaire gràcia però tampoc he prestat gaire atenció.

Em va sorprendre la situació d'algunes persones en èpoques de franquisme on una dona es va quedar embarassada per accident i es va tenir que casar amb l'home que la va embarassar. També em va agradar força la història de una noia, la Laura, que ha estat tota la seva vida lluitant per la igualtat de sexes perquè quan ella era més petita doncs no n'hi havia.

VISITA A TAVIL

El dia 16 de març vam anar a fer una visita a l'empresa de mecànica Tavil.

Un cop allà, ens a vingut a rebre un dels propietaris de l'empresa; en Lluís Vilanova.
Hem començat la vistia donant una volta per les oficines d'administració i màrqueting de l'empresa, tot seguit, ens han ensenyat la zona de producció, on hi treballen al voltant de 100 treballadors i on s'encarreguen de produir màquines d'embalatge.

Algunes funcions dels treballadors també són:

- Enganxar etiquetes de als productes
- Posar les tapes de les capses
- Extreure productes de dintre les caixes
- Fer capses

També ens van ensenyar el funcionament d'algunes màquines i desprès  hem anat al magatzem, cosa que m'ha agradat molt veure'l ja que és un magatzem totalment automatitzat format per unes torres on fan tot el funcionament i, si hi ha algun error, t'avisa immediatament.





miércoles, 16 de marzo de 2016

QÜESTIONARI D'AUTOCONEIXEMENT

No m'ha sorprès gaire el resultat ja que m'encanten els esports però no tinc gaires ganes de relacionar l'esport amb el futur professional, hi ha 5 entorns professionals molt igualats; el sanitari, les teconologies de la informació, l'administratiu i oficina, artístic i professions manipulatives.

D'aquests entorns professionals preferiria professions manipulatives o administratiu i oficina, tot i que també m'agrada l'artístic.

BATXILLERAT

Aquesta xerrada no em va servir de gaire res ja que per fer batxillerat necessites moltes ganes d'estudiar i t'ha de agradar, és a dir, el contrari que jo.

El batxillerat sobretot es centra en el contingut, la actitud no la conten, això és un pas endavant ja que qui fa batxillerat ve a estudiar i aprendre no a fer el burro i per això es necessiten tenir una actitud bona  per poder aprovar. També em va cridar l'atenció l'estada a l'empresa que són 70 hores juntes amb una matèria específica.

Al final només m'ha servit per saber més sobre el batxillerat tot i que ja tinc clar que no el  faré.

CICLES

Aquesta xerrada em va servir per obtenir molta més informació sobre el cicles formatius de graus mitjans i superiors, tot i que realment, hem va fer dubtar més sobre què fer l'any vinent. Des de bon principi tenia pensat fer informàtica perquè prefereixo estar amb l'ordinador que no amb els llibres però hem van ensenyar el funcionament i les classes que s'impartien i no hem van donar gaire confiança a la hora de fer-ho, per això, m'ho he replantejat. Ara estic indecís sobre la mecànica i l'informàtica.

Els horaris dels cicles formatius em semblen molt bons perquè estan organitzats en mòduls teòrics o pràctics que es realitzen en centres educatius o centres de treball, això de fer pràctiques em sembla molt bé ja que no m'agrada gaire estudiar.

Consta de:
- 30 hores a primer i 20 hores a segon.
- a segon pots anar a fer pràctiques a empreses.
- conté un treball final de síntesi.

Els cicles em semblen molt interessants sobre tot per l'aspecte pràctic i per això m'he decantat per fer-ne un.

I DEMÀ... QUÈ?



Hola em dic Óscar Pàez Melero i tinc 15 anys. Visc a Olot a una casa amb els meus pares on m'hi solo passar molta estona. A part de estar a casa, m'agrada quedar amb els amics, tenir temps lliure, els animals...també tinc un gos que es diu Derek el qual és un vago com jo. Últimament no estic fent gaire res relacionat amb els estudis perquè, sincerament, no m'agraden però ja és hora de possar-m'hi i plantejarme el meu futur.

Aquesta foto és d'un lloc on sempre he somiat anar.
De petit, quan anava a casa del meu avi, molts cops miràvem documentals de animals de diferents llocs del món i l'últim va ser de l'Àfrica i des de aquell dia ha sigut com un somni per mi.




Una pel·lícula...                                                  Una cançó...
                                                           


Un llibre...                                                                               Una serie...